House in Curamávida Street.  Set of precincts arranged as a Villa, whose circulations are established through a glazed water-floored courtyard.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Authors
Luis Izquierdo W.,  Antonia Lehmann S.B.
Collaborators
Calculistas Miguel Sandor, Construcción M3.

Location
Las Condes, Santiago de Chile
Built Surface
718,5 m2
Project year
2005-2006

Photos
Luis Izquierdo

This house is located in a suburban terrain with abundant trees of more than 70 years old. The program includes 4 children’s bedrooms, an adjoining living room, a master bedroom with bathroom and sitting area, desk, living room, dining room, kitchen, utility room and 3 service bedrooms. Such a number of enclosures are settled among to the place as a villa. The common areas directly face the exterior grouped on a continuous piano nobile, suspended according to the natural terrain. To the Northeast, taking advantage of the unevenness of the land, the children’s area and service dormitories were arranged half-way downstairs, and the parents sector half storey upstairs, creating a continuous roof that runs through the project throughout its length.

In the middle of the public area was inserted a square courtyard, with glazed perimeter and water floor, which orders the circulations between receipts and exteriors. The reflections of changing light on the white in the enclosures contiguous to the patio, highlight the artificial condition of the piano nobile, as a place disconnected from the nature from which it can be contemplated as landscape.